Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пеещи артисти" с либрето за нов мюзикъл

Игор Марковски
Снимка: БНР

"Генерална репетиция" с либрето на Георги Данаилов е новият мюзикъл, който се подготвя, той ще има театрална и киноверсия – съобщава в "Артефир" Игор Марковски, създател и продуцент на успешния проект "Пеещи артисти".

Идната година ще бъде обявен кастинг за участие в мюзикъла. Предстоят четири концерта на "Пеещи артисти" – изданията ще са през четирите годишни сезона на 2025-а в София, Стара Загора и Пловдив, а във всеки от градовете ще има различна програма, допълва Марковски.

Предвижда се до края на сезона, в новата зала на "Театро", която ще бъде открита през декември в столицата, артисти, сред които Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Койна Русева, Симеон Владов, Гергана Стоянова, Момчил Колев, Светослав Лобошки, Красимир Гюлмезов, да представят творчеството си акустично.

"Пеещи артисти" е проект, благодарение на който се създават нови български песни и стихотворения, професионално направени аранжименти, в изпълнение на актьори или артисти.

Димитрина Кюркчиева покани в "Артефир" продуцента Игор Марковски, за да разкаже как проектът се надгражда с нов български мюзикъл.

Чуйте разговора.

Снимка – БНР

По публикацията работи: Милена Очипалска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна