Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Плевен: По сигнали за купуване на гласове са образувани 4 досъдебни производства

Снимка: БГНЕС

В област Плевен до момента са подадени 16 сигнала за нарушения на изборния процес, 14 от които - за купуване на гласове. Там се провежда полицейска операция срещу купения вот, която ще продължи до края на изборния ден.

Проверяват се моторни превозни средства, претърсват се частни адреси, търговски обекти, заложни къщи, офиси на дружества, предоставящи бързи кредити, питейни заведения и други обекти.

Иззети са тетрадка с имена и 66 бланки - образци на бюлетини за гласуване. По подадените 14 сигнала за купуване на гласове са образувани четири досъдебни производства и са задържани двама души.

Има задържан и за нанасяне на побой на лице, лепящо агитационни материали.

Комисар Валентин Георгиев, началник на Охранителна полиция в Плевен, каза, че акцията срещу купуването на гласове ще продължи до края на изборния ден:

"Имаме списъци, извършват се проверки за всяко едно лице, за което имаме информация за купуване гласове.

За всеки един сигнал веднага се започват действия по проверката на сигнала, уведомява се Прокуратура, уведомява се Главна дирекция "Национална полиция", започват всички действия, които са свързани с разкриването на това престъпление - обиски, претърсвания, задържане на лица и съответните мерки".

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени