Днес в "Мигранти с таланти" ви срещаме с французина Оливие Рош. Той пристига в България през 1999 г., а онова, което го довежда у нас, е голямата му любов, която по-късно става и негова съпруга — българката Митана Бонева. Заедно отварят бистрото си през 2001 г., вдъхновени от идеята да създадат уютно място с автентична френска кухня в сърцето на София.
Въпреки първия си, почти шоков сблъсък с българската действителност, Оливие остава тук, намира своето призвание и именно тук става баща на своите двама сина. Най-много харесва в България климата. Любимото му българско ястие е шкембе чорба. Това, което му липсва най-много от родината, са френските сирена — затова лично ги внася директно оттам за своето заведение. Любимото му ястие от детството е печен агнешки бут, приготвян от баба му. Днес споделя, че намира у нас всичко, което го кара да се чувства щастлив, и мечтае за внуци, на които да готви вкусни ястия.
Повече за своята история, за френската кухня и вкуса на българина, както и за това как да си приготвим френска лучена супа, ще ни разкаже Оливие Рош в следващите минути. С него разговаря Анелия Димитрова.
Слушайте!