Веселина и Георги Андонови от Гоце Делчев отглеждат говеда от породите лимузин и шароле в модернизирано стопанство в село Нова Ловча. Първоначално по наследство семейството е отглеждало зърнени култури и картофи, но една лоша година ги насочва към търговията, преди в крайна сметка да решат да купят животни от френската порода лимузин.
Веселина е икономист по образование, а Георги учи в Селскостопанската гимназия в Гоце Делчев и агрономство в Лесотехническия университет в София.
През годините семейството модернизира фермата си, улеснявайки значително процесите в нея, и изгражда преработвателен цех, а предстои да бъде отворена и кланица.
Освен за българския пазар те произвеждат и за чужди пазари, а основният изнасян продукт е т. нар. beefjerky – деликатес от изсушено месо, който в последните години навлезе и в българската търговска мрежа.
Веселина и Георги не са очаквали животът им толкова тясно да се преплете с отглеждането на животни и до днес не се възприемат като типични говедовъди.
Чуйте целия разговор в звуковия файл: