Слушайте!

Бойко Борисов призова политиците да смекчат тона

“По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори”, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През последните три години у нас са проведени шест предсрочни парламентарни..

публикувано на 15.08.24 в 11:13
Людмила Петкова

Людмила Петкова остава служебен финансов министър в кабинета на Кожарова

Служебният министър на финансите и вицепремиер Людмила Петкова е приела да остане на поста и в следващото служебно правителство, потвърдиха за БНР от нейния екип. Петкова е приела поканата на номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева, като..

публикувано на 13.08.24 в 08:23

Протест срещу използването на вътрешното министерство за политически цели

Униформени и цивилни служители на вътрешното министерство протестираха до парламента в защита на служебния министър Калин Стоянов. "След всяка смяна започват преназначения и става страшно. На всекиго от нас омръзна да се използват полицаите, и не е..

публикувано на 12.08.24 в 13:12
Калин Стоянов

Горица Грънчарова-Кожарева е подложена на брутален натиск да не бъда министър

“ Останах с усещането, че бъдещият служебен премиер е подложен на огромен, дори, бих казал, брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство .” Този коментар направи служебният вътрешен министър..

публикувано на 10.08.24 в 15:45
Илияна Йотова

Новият служебен кабинет не е на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че и към новото служебно правителство ще бъдат отправени обвинения в политическа употреба. Го рица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер “ Този служебен кабинет не е на президента. Време е да се..

публикувано на 10.08.24 в 10:27
Горица Грънчарова–Кожарева

Горица Грънчарова-Кожарева започва разговори за състава на служебния кабинет

Заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, която в петък, 9 август, получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на служебен кабинет, започва от днес разговори за неговия състав. Горица Грънчарова-Кожарева е..

публикувано на 10.08.24 в 06:50

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Държавният глава Румен Радев избра Горица Грънчарова-Кожарева, досегашен зам.-председател на Сметната палата, за служебен премиер. В конституцията няма посочен срок, в който служебният премиер трябва да представи състава на своето правителство, но..

публикувано на 09.08.24 в 11:52

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция обяви данъчна война на евтините  стоки от чужбина Турция реши да вдигне значително данъците върху стоки, купени в чужбина. Необлагаемият лимит за стоки, купени извън страната, е намален от 150 на 30 евро (1098,87 TL). Това гласи..

публикувано на 09.08.24 в 10:25

България и Румъния ще изграждат щаб за регионално командване на специални операции

Народното събрание ратифицира Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Румъния за изграждането на Щаб на регионално компонентно командване на специални..

публикувано на 08.08.24 в 17:42

Президентът Румен Радев разговаря с комисаря за ядрено регулиране на САЩ Дейвид Райт

Държавният глава Румен Радев прие в президентството Дейвид Райт – комисар на Комисията за ядрено регулиране на САЩ, който е на посещение у нас, съобщи прессекретариатът на президентството. По време на разговора бяха обсъдени аспекти от..

публикувано на 08.08.24 в 17:35