Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортна панорама

Цветана Пиронкова се върна сред 100-те най-добри тенисистки в света, след като достигна четвъртфинал в турнира „Кремлин Къп” в Москва, където победи и поставената под номер 1 в схемата Вера Звонарьова от Русия.
Снимка: БГНЕС
В поредния трети кръг на груповата фаза на футболната Лига Европа и двата български представителя претърпяха загуби. „Левски” претърпя трета поредна загуба, този път с минималното 0:1 като гост на австрийския „Ред Бул” (Залцбург). Доскорошния лидер в родното ни първенство ЦСКА пък загуби у дома с 0:2 от швейцарския „Базел” и също заема последното място в своята група.
Само три дни след загубата от „Базел”, ЦСКА бе категорично победен и от пернишкия „Миньор”. Загубата на „червените" с 0:3 насред „Армията" не само принуди тима да сдаде първото място във временното класиране, но бе и една от най-унизителните в историята на тима. От провала на столичния гранд се възползва отборът на „Черноморец” (Бургас), който след победа над „Ботев” (Пловдив) с 2:0 превзе челото на таблицата.
И друг столичен тим загуби заеманата позиция. „Локомотив” загуби с 0:1 у дома от ловешкия „Литекс”, който по този начин измести „железничарите” от третото място. Шампионът „Левски” пък най-после победи след 57 дни мъка. Сините нямаха победа от края на август, когато победиха с 3:1 „Славия” в четвъртия кръг на "А" група. Футболистите на „Левски” измъкнаха инфарктно 3:2 в Своге срещу местния „Спортист” с победен гол на Еньо Кръстовчев в 87-ата мин.

Ангел Караньотов спечели първото място в клас S 3, в петия предпоследен кръг на Европейското първенство по супермото, на пистата Отобиано в Италия. Младият ни и талантлив пилот финишира първи и в двата манша, като грабна крайната победа в състезанието с пълен актив от точки – 50. Втори и трета завършиха представителите на Германия, брат и сестра – Кевин и Янина Вюртерле. Българинът продължава да оглавява и временното класиране за първенството на Стария континент с актив от 283 точки, с аванс от 48 точки пред Янина Вюртерле (Германия). Последният кръг ще се преводе на 15 ноември в Салу (Испания).

Българската тенисистка Цветана Пиронкова се върна сред 100-те най-добри в света, сочи ранглистата на WTA. Пловдивчанката, която преди три дни игра на четвъртфинал в турнира „Кремлин Къп”, се изкачи с 27 места и вече заема 99-а позиция в класацията. Българката има 651 точки, колкото имат и 98-ата Анастасия Родионова (Русия) и попълващата топ 100 японка Кимико Дате. Начело в ранглистата се завърна рускинята Динара Сафина, следвана от досегашната водачка Серина Уилямс.

Христо Стефанов (Ботевград) и Милка Михайлова (СК Милка Михайлова) спечелиха 27-ото издание на маратона на София. Тази година обаче участниците пробягаха 25,3 километра, а не класическите 42,195 километра.
В изключително оспорван финал при мъжете Христо Стефанов, който държи рекорда на софийския маратон с време 2.11:26 часа, постигнат през 1997-а година, надделя над трикратния пореден победител в последните три години Станислав Ламбев, като го изпревари само с 24 секунди. Трети на 31 секунди е Шабан Мустафа от Лидер (Нова Загора). Първите три места при жените заеха Милка Михайлова, Силвия Дънекова (Нови пазар) и Марина Димитрова („Локомотив” Горна Оряховица).
По публикацията работи: Вилхелм Балтаджиян

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00