Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"17 импресии, вдъхновени от Владимир Димитров – Майстора"

На книжния пазар се появи книгата на директора на Художествената галерия в Кюстендил Михаил Калдъръмов – „17 импресии, вдъхновени от Владимир Димитров – Майстора”.
В продължение на десет години Калдъръмов, който има няколко стихосбирки, ежедневно „се срещал” с картините на Майстора. Така му дошла идеята да напише есетата-импресии, които събрал в книга. Сред платната, по които е написал текстове, са „Жетварки”, „Пейзаж”, „Пролетни дървета”, „Залез”, „Завръщане от работа”. Книгата на Калдъръмов е посветена на 130-ата годишнина на Владимир Димитров – Майстора, която ще бъде отбелязана на 1 февруари догодина.
По публикацията работи: Светломира Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кадър от филма „С лице надолу“

Българско кино за франкофони в София

Фестивалът на българското кино, който се провежда от 10 до 13 септември в Париж ще има своето продължение в София. Френският културен институт в българската столица ще представи на франкофонската аудитория у нас филми от фестивалната селекция през..

публикувано на 12.09.24 в 11:20

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35