Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Българинът Атанас Вълев на финал на конкурса „Произведено в Америка”

Снимка: utroruse.com

Киселото мляко „Тримона”, произвеждано в Ню Йорк от пловдивчанина Атанас Вълев, вече е на финала на престижния конкурс „Произведено в Америка”. Той се организира от популярната тв водеща и бизнес дама, подкрепяща иновациите, Марта Стюарт. Състезанието е много популярно в САЩ, тъй като насърчава местното производство. Вълев произвежда органично кисело мляко с българската закваска лактобацилус булгарикус. Млякото доставя от фермери в околностите на Ню Йорк и не използва консерванти и сгъстители. Продуктът му „Тримона” е победител в категорията „Храни, земеделие, устойчивост”. Онлайн гласуването приключва на 13 октомври 2014 г., а на следващия ден ще бъдат обявени победителите. Те ще получат парична награда и ще представят продуктите си пред инвеститори от САЩ. Гласувайте за Наско във Facebook или на сайта на конкурса. Още подробности чуйте от Атанас Вълев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Румъния става най-големият производител на природен газ в ЕС Румъния е била най-големият производител на природен газ в ЕС през 2024 г., а от 2027 г., благодарение на проекта Neptun Deep, страната ще удвои производството си. Това съобщи..

публикувано на 10.01.25 в 10:35

Цветни тропически емоции очакват посетителите на Ботаническата градина

Любителите на цветята могат да си подарят днес и утре вълнуваща разходка в тропическата оранжерия на Ботаническата градина на Българската академия на науките. Посетителите ще се насладят на очарователните цветове на азалии, камелии и на различни видове..

публикувано на 10.01.25 в 07:05

България днес - 9 януари 2025 г.

В "България днес" на 9 януари ви предлагаме да чуете интервюто, което Симеон Сакскобургготски даде специално за БНР. Монархът и бивш премиер  на България, който обикновено се..

публикувано на 09.01.25 в 19:00