Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Беглика Фест 2016 – Пробуждане

БНР Новини
Снимка: Беглика Фест

Осмото издание на „Беглика фест“ ще се състои между 25-ти и 28-ми август, на язовир Голям Беглик в Родопите. Идеята на организаторите е: „Да отключим заедно всички възможности, които съществуват в безкрая от вдъхновения”, а тазгодишното издание е насочено изцяло към вътрешното пробуждане на съзнанието. Многобройните артисти и участници ще са водачи по пътя „отвъд границите“ на традиционното и очакваното. Диригентът Йордан Камджалов създава концептуалния проект "Музикална лаборатория за всички". Форматът на тази лаборатория е общото съ-творение, което за първи път ще се случи извън София, а Камджалов ще поведе гостите на събитието по пътя към един експеримент, в който Беглика ще пее!

Участие във фестивала ще вземе и виртуозът на традиционния арабски инструмент ней – Бурак Малчок, работещ в сътрудничество с Мерджан Деде, с когото създават уникална смесица от традиционно звучене, електроника и визуализация, което ще бъде видяно на беглишката сцена под името Divine Journey. 


„Беглика фест” има своите традиционни направления и тази година:„Здраве и себепознание“ и „Фалун Дафа“ – семинари и практики, които запознават с далекоизточната духовна практика. Включена е и приключенска програма, обогатена с предизвикателства по вода, които ще включват курсове по SUP (сърф с гребло). Обменът на знания ще бъде в няколко основни насоки – „Нови форми на живот“, „Иновации“, „Storytelling“ и „Работа в екип“. Има и сетивни приключения като „Беглишки нинджи“ и „Островът на тишинавтите“, а сцената ще е пълна с уникални в своето творчество автори като енергичния и носителите на „Грами” Deep Forest.

Към тях ще се присъединят шведското етно чудо Markandeya и гръцките Koza Mostra.

Koza Mostra – „Левент“ – по музика на Микис Теодоракис и текст на Нотис Периялис

България участва с изпълнители като Влада Томова, „Авигея“, „Man of No Ego“. Към всичко това е добавено и изкуството на Цирков театър „Нибрай“, Playback театър „Тук и сега“ и Цирк Combino.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Донка Ангъчева и Росен Гергов

Живеещата в Австрия виртуозна пианистка Донка Ангъчева свири за жителите на Враца

Донка Ангъчева, един от най-ярките и виртуозни европейски пианисти, част от престижната селекция „Bosendorfer Artist“,  ще изнесе на 11 октомври концерт във Враца, съвместно с врачанската Симфониета, съобщиха от оркестъра. Ангъчева е солист на..

публикувано на 11.10.24 в 06:35

“Български баси за Борис Христов” ще звучи в пет града по случай 110 години от рождението на великия оперен певец

Български оперни певци излизат на една сцена, за да отдадат почит към Борис Христов в 110-ата година от неговото рождение. Превъплъщавайки се в емблематични за великия бас роли, но и с доза артистична закачка те ще напомнят за световните му триумфи с..

публикувано на 10.10.24 в 14:00

Теодосий Спасов представя "Балкански емоции" в Женева

Именитият изпълнител на кавал Теодосий Спасов ще изнесе тази вечер в Женева, Швейцария, концерт под надслов "Балкански емоции". В зала Frank-Martin от 20 ч. на сцената до него ще бъдат още четирима музиканти – Ирина Гудева - контрабас и вокал, и..

публикувано на 08.10.24 в 10:15