Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културните институции постепенно се връщат към „реален“ живот

На 18 май отваря врати Регионалният исторически музей-София
Снимка: БГНЕС

При спазване на всички противоепидемични мерки, и най-вече − на дистанция, със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова отвори врати Столичната градска библиотека. Читателите имат възможност да посещават заемните, но не и да ползват читалните на библиотеката.

На 18 май отваря врати Регионалният исторически музей-София, а Столичната градска художествена галерия − на 19 май.

Общината, заедно със свои партньори, ще предостави на софийските артисти 20 сцени на открито за представления и концерти. За да се гарантира физическа дистанция, на тях ще се допуска провеждането на събития със заетост на местата до 30 на сто от максималния капацитет.

Осемнайсет постоянни или мобилни сцени на открито има и в различните райони на София, а множество културни събития ще се организират и край общинските културни институти, като се адаптира парковата среда.


Зоологическата градина в София отново приема посетители. Ръководството на зоопарка призовава посетителите да спазват всички мерки за безопасност. Препоръчително е използването на лични предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфектанти и др.), спазване на дистанция от поне 2,5 м.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Монаси от манастир в Дхамаршала, Индия

Монаси от Тибет представят в Бургас хималайската култура

Монасиот Тибет пристигат на 6 юли в Бургас. Делегацията от Фондация за хималайска култура включва Лобсанг Фънтсок – председател, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и..

публикувано на 06.07.24 в 09:15

Елина Кешишева с изложба за силата на оцелелите от домашно насилие българки

Над 20 жени са убити от своя партньор или друг близък до тях мъж в България през миналата година, а регистрираните случаи на домашно насилие за 2023 година са близо 1400. Според сайта "Спасена" за първите шест месеца на 2024 г. най-малко десет са..

публикувано на 04.07.24 в 11:05

Късносредновековно българско облекло и въоръжение показват в крепостта "Баба Вида"

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" - така се нарича новата постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин. Тя запознава посетителите с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие по българските земи - от..

публикувано на 04.07.24 в 08:10