Безплатната платформа, създадена в помощ на туристическия бизнес у нас, стартира през юни. Създадена по инициатива на голяма търговска верига, зад идеята стоят Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и представители на туристическия бизнес в цялата страна.
Над 450 частни предприемачи са представили възможностите за настаняване в хотели и къщи за гости, представени са и много ресторанти. Туристите имат възможност да резервират почивка в даден хотел, като може да заплатят още по време на резервацията или на място.
Такси и комисионни за направените резервации няма да се заплащат. Родните хотелиери и ресторантьори не дължат комисиони когато публикуват своите оферти, стига да са поели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и да предлагат меню, основано на българската традиционна кухня в своите заведения.
Нещо повече – рецептите трябва да отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи качествена и чиста храна, произведена в български ферми и градини.
Къде ще ни отведе новата година? "Ню Йорк Таймс" помага да стартираме своите пътешествия с предложения от годишния си списък на 52-те най-добри места за посещение през 2025 година. Сред тях, България се откроява като привлекателна дестинация,..
Притихнал сред хълмовете на Люлин планина, Клисурският манастир "Св. Петка" е белязан от тайнство и духовност. Намира се едва на 7 км от курортния град Банкя, близо до село Клисура. Зимата е времето, когато светата обител сякаш потъва още по-дълбоко в..
Тази година ски сезонът в България стартира по-рано от обичайното благодарение на подранилия сняг. В Банско пистите отвориха още по Никулден (в първите дни на декември), а официалният старт на сезона беше даден седмица по-късно. Останалите ски зони..
Пътешествията с парни локомотиви, които организира БДЖ по различни поводи и празници за любителите на старите влакове станаха традиция. Пуфтящият влак,..