Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна ни очаква и с Live stream tour

Снимка: visit.varna.bg

През юни Община Варна и Съюзът на екскурзоводите в България предлагат възможност да разгледате Варна и нейните забележителности, като се включите в безплатните пешеходни обиколки на града с екскурзовод на различни езици.

Онези, които нямат възможност да отидат на живо, могат да гледат обиколката чрез live stream във Фейсбук страницата на Туристическия информационен център на Варна.  

На 13 и 14 юни, събота и неделя, безплатните пешеходни обиколки на Варна на български език стартират в 10:30 часа от Туристическия информационен център на града. В събота, 13 юни е предвиден и тур на английски език от 12:00 часа. 


До края на месеца предстоят екскурзоводски обиколки на морската ни столица и на румънски, иврит, чешки език, полски, италиански, френски, руски, немски и други езици. С подробния график можете да се запознаете ТУК.  

Всички турове се излъчват онлайн, в реално време.

Инициативата е част от по-голяма кампания на Съюза на екскурзоводите, в подкрепа на туристическата реклама на България.

Повече за безплатните градски турове, научете ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мистичната българска пустиня - Побитите камъни са обвеяни в загадки

Те радват окото, сбъдват желания и лекуват. Хиляди пясъчни колони, малки и големи, наподобяващи хора, растения или митични животни, са осеяли обширна територия от 50 кв. км в околностите на град Варна. Произходът им до ден днешен не е напълно..

публикувано на 05.09.24 в 09:20

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25