Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През лятото в Банско

Снимка: БГНЕС-архив

При спазване на всички предписания и хигиенни изисквания, от 1 юли ще заработи кабинковият лифт в Банско, с което ще бъде сложено официално начало на летния туристически сезон в най-популярния български ски курорт.

На Бъндеришка поляна, в сърцето на Природен парк „Пирин“ където финишират звездите на Световната купа по ски, туристите ще бъдат изненадани от множество летни забавления за малки и големи − стена за катерене, стрелбище, тюбинг, голф, футбол и много други.

Близо 150 доброволци от Спортен клуб на ветераните в Банско се погрижиха в планината да няма следи от човешкото присъствие. Те почистиха от отпадъци района от началната станция на кабинковия лифт и местността Чалин Валог. „Все повече хора превръщат инициативата за опазване на природата в тяхна лична кауза. Тази година се включиха и 15-ина деца от Клуба по биатлон. Освен това имахме и международна подкрепа − десетина руснаци и 3-ма англичани, които живеят в Банско също помогнаха“, каза Емилия Драгосинова, секретар на Спортен клуб на ветераните-Банско. 

Публикация на Радио България разказва за предимствата на Банско като лятна туристическа дестинация – вижте „На ски курорт през лятото“.

Редактор: Елена Каркаланова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пафтите – вселена от знаци

Изложбата "Пафтите – вселена от знаци" на Регионалния исторически музей в Русе гостува на Бургас. В експозицията, която ще бъде открита днес, 3 юни, от 17:30 часа в Етнографския музей на ул. "Славянска" 69, могат да бъдат видени над тридесет образци..

публикувано на 03.07.24 в 09:35

Почит към Джанюариъс А. Макгахан - 180 години от рождението му

Преди 180 години на 12 юни е роден Джанюариъс А. Макгахан. По този повод Регионалният исторически музей в Пловдив показва изложба за живота на безстрашния американски журналист. Макгахан и българската кауза Неговите репортажи..

публикувано на 12.06.24 в 12:21

На 11 май църквата почита Светите братя Кирил и Методий

Българската православна църква почита паметта на Светите равноапостоли и съпокровители на Европа Св. св. Кирил и Методий , създатели на първообраза на българската азбука – глаголицата. Първи писмени известия за почит към солунските братя..

публикувано на 11.05.24 в 05:15