Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Размириците в София са режисирани от платени провокатори

Протестът в защита на правителството
Снимка: БГНЕС

На сутрешен брифинг след многочасовия протест, довел до сблъсъци и до арести, от партията заявиха, че провокаторите са били насърчени в действията си от олигархични кръгове, които „имат своя генезис и подкрепа, далеч от пределите на нашата страна в една топла държава“ .

Цветомир Паунов посочи, че 7000 души в митинга на ГЕРБ са изразили позицията си мирно, а след това са си тръгнали. „Другата група по най-брутален начин се опита да разбие полицейския кордон. Всичко това беше добре организирано от платени провокатори", каза Паунов и допълни, че всички ангажирани в този процес трябва да понесат отговорност.

Отговорността за вчерашните безредици се носи лично от президента Радев, заяви Тома Биков и коментира, че държавният глава е човекът, който от четири години насам се опитва да нагнети напрежение, а вчера е била ескалацията на този процес.

Социалният министър Деница Сачева допълни, че България е в труден икономически период, а правителството се старае да изпълнява ангажиментите си. И призова: „Да поговорим за "Българската зима", а не за "Българското лято".

Според вицепремиера Томислав Дончев, лесно се разделят хора, но трудно се обединяват. „Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да я спечелим“, каза той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15