Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев: Оставането ни във властта е вреда

Снимка: БГНЕС

Велико народно събрание може да бъде свикано през ноември, заяви за бТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той подчерта, че оставането на правителството на Бойко Борисов във властта оттук нататък е вреда, както и че оставката нищо няма да промени, защото “ще бъде същото, но с няколко различни нюанса”. Затова и правителството няма да се оттегли.

Томислав Дончев повтори вчерашните думи на премиера, че държавата се нуждае от рестарт, тъй като демокрацията е в криза. По думите му, предложените промени в конституцията са били обсъждани около седмица, а подготовката им е започнала преди пет години.

Според вицепремиера намаляването на броя на депутатите може да бъде направено само от ВНС.

“Не съм убеден, че наборната военна служба е това, от което имаме нужда”, коментира той предложението на ВМРО за промяна в основния закон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 20

В брой 20 на предаването слушайте : За работата на Центъра за славянски езици и култури Лисабонския университет и българския лекторат в най-голямото висше училище в Португалия – разговор с проф. Георги Христовски и ас. Ана Карина..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

До 15 октомври “България Еър” спря полетите до Израел

Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи на своята интернет страница националният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Изложба в София по случай 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ

Националният исторически музей отбелязва 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ с експозицията "Цар Борис ІІІ. Личност и държавник". Вцентралното фоайе на музея в хронологичен ред са представени значими за българската история..

публикувано на 03.10.24 в 08:00