Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Уганда взеха златото на Луковит рън

Снимка: atletikabg.com

Бегачи от три континента -– Европа, Азия и Африка, се включиха в третото издание на „Луковит рън“, което се проведе на 16 август, съобщи сайтът atletikabg.com. В шосейното бягане от 8.8 км от центъра на град Луковит, Северозападна България, до пещера Проходна участваха над 60 бегачи от България, Индия, Уганда, Германия, Ейре, Великобритания, Бангладеш и Португалия.  В оспорвана битка при мъжете победител стана Исмаил Сенанджи (Уганда), който пробяга дистанцията за 29:39 мин., а при жените - българката Милица Мирчева с 32:54 мин.

Състезанието, което е от веригата „Рън България“, се проведе с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Екатерина Захариева ще е еврокомисар за стартъпи, научни изследвания и иновации

Издигнатата от ГЕРБ-СДС за еврокомисар от България Екатерина Захариева получава ресор стартъпи, научни изследвания и иновации. Председателят на Еврокомисията (ЕК) Урсула фон дер Лайен представи ресорите на новите комисари. "Науката и технологиите трябва..

публикувано на 17.09.24 в 13:28

В деня на София столичният кмет призова политическите сили към примирение

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София..

публикувано на 17.09.24 в 12:42

Заради важността на турския пазар България изпрати аташе по туризма в Турция

Сериозният потенциал за развитието на туризма между България и Турция очертаха в Истанбул служебният министър на туризма Евтим Милошев и Хасан Екер, вицепрезидент на Асоциацията на турските туристически агенции по време на българо-турски туристически..

публикувано на 17.09.24 в 11:16