Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все пак ще честваме Шипченската епопея

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 143-ата годишнина от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Националното честване беше отменено заради епидемичната обстановка, но вчера стана ясно, че то все пак ще се състои.

На 22 август Румен Радев заедно с хората ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка, за да отдаде почит пред подвига на българските опълченци и на руските воини, загинали за освобождението на страната ни от османско владичество. В 12,00 ч. президентът, който е патрон на честванията, ще произнесе слово.

Граждани от няколко общини ще осигурят безплатен транспорт до върха.

Снимки: БТА, БГНЕС-архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 18

В брой 18 на предаването слушайте: Как се изгражда едно българско неделно училище зад граница - от идеята до реализацията й – интервю с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин; С какви предизвикателства се сблъскват..

публикувано на 19.09.24 в 12:00

11 университета от 9 държави участват в "Живописна България. Интердисциплинарни диалози у дома"

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна на "Дондуков" 2 с участниците в Третата международна пътуваща конференция "Живописна България. Интердисциплинарни диалози у дома". Проектът, който се провежда под патронажа на вицепрезидента, включва изследвания на..

публикувано на 19.09.24 в 11:49

Конкурсът "ЕкоОбщина" – екология в градска среда

На 17 септември, след няколкогодишно прекъсване по вина на Ковид, стартира петото издание на конкурса "ЕкоОбщина – устойчив град и общество", инициатива на посолството на Франция и на Френския институт в България. Конкурсът си поставя за цел да..

публикувано на 19.09.24 в 11:40