Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И сградата на БНТ с „блокада-изненада”

Снимка: БГНЕС

Тази сутрин, в 44-я ден на антиправителствени протести, сградата на Българската национална телевизия бе блокирана от гражданско движение БОЕЦ. Протестиращите не допуснаха гостите на телевизията да влизат от централния вход на сградата с мотива, че обществената медия не отразява обективно събитията.

Акцията бе четвърта от поредицата „блокада-изненада”, като предишните дни блокадите бяха пред сградите на Министерството на правосъдието, на ЦИК и на Антикорупционната комисия.
Остават блокадите на ключовите кръстовища в София - в района на „Орлов мост”, Софийския университет и площад „Независимост”.


В Пловдив: Към 4 ч. сутринта полицията разчисти блокадата на моста при Международния пловдивски панаир и възстанови движението в района. Преди това част от протестиращите в Пловдив направиха импровизирани барикади и спряха движението по съоръжението.

Снимки: БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 13 септември 2024 г.

В "България днес" разказваме за училище "Св. св. Кирил и Методий" във Ванкувър, което ще отвори врати на 14 септември със специален филм, посветен на три десетилетия работа по поддържане на българския език и традиции отвъд Океана. Ще чуете и мнение на..

публикувано на 13.09.24 в 19:00

Учебно-тренировъчен самолет катастрофира при подготовка за авиошоу

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA, съобщи Министерство на отбраната. Инцидентът е станал при подготовка на утрешните демонстрации по случай..

публикувано на 13.09.24 в 16:20

Наръчник за родители: Как да изпратим първокласника от поколението "Алфа" на училище

С трепет и вълнение над 55 хиляди българчета ще прекрачат за първи път училищния праг. На 16 септември първолаците ще влязат в ремонтираните класни стаи, украсени с балони и цветя. А там, подредени на чиновете ги очакват изпъстрени с картинки..

публикувано на 13.09.24 в 10:10