Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно дълга въздушна атракция посреща гостите на Чепеларе

Снимка: zipline.4epelare.com

Нова интересна атракция привлича туристите в района на Чепеларе – едно от най-красивите места в Родопите. Всеки търсач на красиви емоции може да полети с около 100 км. в час над спиращи дъха пейзажи. Алпийският тролей, монтиран край емблематичното родопско градче, пресича река Чепеларска. Съоръжението е в комбинация с въздушно колело (sky bike). Приключенците изминават общо 600 метра във въздуха, наслаждавайки се на уникалната гледка от птичи поглед. За целта те са специално екипирани, а организаторите гарантират, че прилагат всички мерки за безопасност.


Това е най-дългата въздушна атракция в България. За да се пробват на нея, в Чепеларе пристигат туристи от страната и чужбина. След като повишат адреналина си, те се разхождат в околностите на града, който е известен предимно като ски център с чудесни възможности за снежни спортове.

Но и лятото привлича гости в местните хотели и бази за отдих. А маркираните пешеходни пътеки и красивите пейзажи на Родопите примамват ценителите на дивата природа. Конни преходи, бране на билки, офроуд емоции и други преживявания предлагат местните предприемачи на гостите си това лято.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хотел или ваканционен имот – кое е по-изгодно и удобно?

С 30-40 % се е увеличило предлагането на ваканционни имоти в България през последните три години. Към момента техният брой надвишава 20 хиляди. Все повече клиенти предпочитат да си наемат апартамент или дори цяла къща през ваканцията си в България..

публикувано на 05.08.24 в 10:40

Къщи за гости като етнографски музеи – да отдъхваш в автентична селска обстановка край Дунав

Скрити от погледа на масовия турист, дунавските села са магнит за ценителите на природата в търсене на уединение и автентични преживявания. Тези пътешественици избират малки крайбрежни села като Сребърна, Гиген, Ветрен, Ново село и други, където..

публикувано на 29.07.24 в 11:10

The Independent: Слънчев бряг предлага повече за по-малко от Мармарис

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки. Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни..

публикувано на 23.07.24 в 13:00