Традиционният празник на пестила, в Етнографския музей на открито „Етър“ край Габрово представя, в три последователни дни, различни кулинарни изкушения от сини сливи. Пестилът от сини сливи, известен като „Габровски шоколад“, е едно от най-известните сладки плодови изкушения, характерни за сезона, в централната част на България.
На празника, който се провежда от 2013-а година насам, туристите могат да видят рецептата на приготвянето му, да опитат от местните специалитети, както и да си закупят някои от тях.
Тази година за първи път се провежда и национален фолклорен конкурс „Обредна трапеза“ с участието на самодейни състави от различни краища на страната, които съживяват обичаи, свързани с храната и нейното значение за предците ни, предаде кореспондентката на БНР от Габрово.
През нощта ще бъде ясно и почти тихо и след полунощ на места около водните басейни и в низините ще започнат да се образуват мъгли или ниска облачност. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 4° и 1°, по-високи по крайбрежието на..
По повод 60-та годишнина от началото на академичното образование по дизайн в България, в Дома на архитекта организират изложба и научна конференция. Откриването на експозицията е на 18 ноември и ще продължи до 22 ноември, когато ще се проведе..
Благотворителен базар с предмети, изработени от бездомни хора, деца в риск и със специални нужди, ще се състои днес в русенската Католическа църква „Свети Павел от Кръста“. Посетителите ще открият ръчно създадени декорации, свещи и сапуни..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..