Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гигантски човек ще се извисява на мястото на бившия мавзолей

Снимка: sofia.bg

Тринайсетметрова фигура ще бъде поставена на площадката на някогашния мавзолей, съобщиха от Столичната община. Високотехнологичната интерактивна инсталация “Един човек” на Венелин Шурелов е избран в конкуренция с други 17 проекта.

Върху фигурата ще бъдат разположени LED екрани, към които ще се подава динамично съдържание на два режима. При първия режим видеонаблюдение ще улавя образите на минувачи и голямото "екранно тяло" ще изглежда съставено от множество по-малки фигури. Освен това на всеки кръгъл час видео стриймингът ще се вдига в цял формат и ще позволява на зрителя да нанесе силуета си в контура на фигурата. Вторият режим ще бъде генериран от анализ на информация за времето в София.

Монтажната дейност ще завърши до средата на октомври и “Един човек” ще остане там до края на 2021 г.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47

България е представена в туристическо изложение във Франция

България ще участва в започващото днес Международно туристическо изложение “Интернешънъл Френч Травъл Маркет“ (International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2024”, което ще продължи до 19 септември. Участие на информационния щанд на страната ни, който..

публикувано на 17.09.24 в 06:10