Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция удължи анти-Covid изискванията за влизане в страната

Снимка: Pixabay

Гърция удължи до 12 октомври 2020 г., включително срока на прилаганите до момента временни ограничения и изисквания за влизане в страната през сухопътните, морските и въздушните граници.  Остава  условието пристигащите в страната да разполагат с QR код. 

Задължително е пътниците да представят и PCR тест с отрицателен резултат, направен до 72 часа преди пресичането на гръцката граница. Изискванията са част от мерките срещу разпространението на COVID-19, съобщават от българското Министерство на външните работи.

PCR тест не се изисква за шофьорите на камиони, но ако преминават през ГКПП „Илинден - Ексохи“, в кабината може да бъде само водачът. Припомняме, че преминаването на камиони за транспорт на стоки е възможно през граничните контролно-пропускателни пунктове Промахон, Какавия, Кристалопиги, Евзони, Нимфея, Орменион, Кипи и Екзохи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възможностите си за културен туризъм представят във Велико Търново 10 държави

От 8 до 10 октомври в Бизнес център Велико Търново в старопрестолния град ще се проведе 19-о издание на Международното изложение "Културен туризъм". Специализираната туристическа борса ще представи туристическия потенциал в областта на културата на..

публикувано на 08.10.24 в 06:45

Слънчев вторник в България, в София – до 24 градуса

Във вторник , 8 октомври,  минималните температури ще са хладни – между 5 и 10°, в София 7°. На места в котловините и низините ще има мъгли. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в София - 24°. След обяд от..

публикувано на 07.10.24 в 19:45

Водещият учен в света в сферата на ИИ проф. Зико Колтер с лекция в София

По покана на INSAIT в България пристига един от водещите учени в света в сферата на изкуствения интелект и член на борда на OpenAI – проф. Зико Колтер, съобщи Министерството на образованието. Той ще изнесе публична лекция в Софийския университет, част..

публикувано на 07.10.24 в 17:00