Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разрешение за работа в България ще издава МВР, реши парламентът

Снимка: БГНЕС

Парламентът въведе на първо четене единна процедура за кандидатстване, пребиваване и работа на територията на България на граждани на трети страни. В същото време бе отхвърлен законопроектът на ВМРО, който предвиждаше издаване на електронни визи с цел привличане на повече туристи у нас. 

БСП отказа да подкрепи промените, с които се премахва задължението на работодателите да предлагат работно място първо на български работник.

Съгласно промените кандидатстването и получаването на единно разрешение за пребиваване и работа в България ще се извършва само в дирекция „Миграция“ към МВР, няма да се подава заявление пред Агенцията по заетостта към социалното министерство.

За да влязат в сила промените, трябва да се гласуват и на второ четене.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00
Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43