Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-нисък процент на случаи на коронавирус за последното денонощие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

83 са новите случаи на коронавирус в България, което е 6,97 % при направени 1191 PCR теста за последното денонощие. Това е доста по-нисък процент на фона на малко под 12% положителни PCR теста, докладвани в неделя, показват данните на Единния информационен портал. Най-много са новозаразените в София – 50, следват Благоевград – с 6, и Монтана – с 5 нови случая.

През последното денонощие един човек с инфекцията е починал, а 29 са излекуваните. В болници са вече 1205 души, от тях 62 пациенти, или 5,15 %, са в интензивни отделения. Активните случаи на коронавирус в страната са 7 663.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от..

публикувано на 08.09.24 в 10:02

Безплатна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път” в Несебър

По повод днешния Международен ден на солидарност на градовете – световно наследство, Музей “Старинен Несебър” и Община Несебър подаряват на туристите безплатна панорамна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път”. Включилите се в тура, който..

публикувано на 08.09.24 в 07:00