Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община възобновява ковид телефона в помощ на възрастните хора

Снимка: архив

Оперативният център на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община възобновява горещия телефон 02/904 13 97, на който ще се приемат заявки за закупуването на продукти от първа необходимост, храна и лекарства за възрастни, самотни и болни хора.

Линията се открива отново, за да се намали необходимостта от излизане навън и заразяване с коронавирус на граждани от рисковата група.

През март и април, когато беше въведено извънредното положение заради епидемията от Covid-19, Столичната община и много други кметства наложиха социалната услуга в помощ на възрастни хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 13 септември 2024 г.

В "България днес" разказваме за училище "Св. св. Кирил и Методий" във Ванкувър, което ще отвори врати на 14 септември със специален филм, посветен на три десетилетия работа по поддържане на българския език и традиции отвъд Океана. Ще чуете и мнение на..

публикувано на 13.09.24 в 19:00

Президентът Радев призова Скопие към реализъм в двустранните отношения

България винаги е била отворена за диалог със Северна Македония и очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, но и да даде тласък на икономическото сътрудничество. Ние очакваме с този диалог да се решат най-сетне и..

публикувано на 13.09.24 в 18:20

Учебно-тренировъчен самолет катастрофира при подготовка за авиошоу

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA, съобщи Министерство на отбраната. Инцидентът е станал при подготовка на утрешните демонстрации по случай..

публикувано на 13.09.24 в 16:20