Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е инициатор на международна конференция по сигурността

Снимка: архив

На 27 октомври започва Международна конференция „Да подготвим НАТО и съюзниците за бъдещите предизвикателства“, предаде БТА. Сред организаторите ѝ са Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Софийският форум за сигурност, департаментът по Публична дипломация на НАТО и др., с подкрепата на Министерството на отбраната и Фондация „Конрад Аденауер“. Форумът, който се провежда онлайн, ще засегне темите за сигурността и новите технологии, които могат да подобрят способностите на НАТО.

В дискусиите ще участват председателят на Комисията по отбрана на НС Константин Попов, зам.министърът на външните работи Петко Дойков, представители на български и международни организации. От Брюксел ще се включи зам.генералният секретар на НАТО Мирча Джоана. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 16

В брой 16 на предаването слушайте: Момичето с красивите големи очи от „Дом за нашите деца“ – преди и след установяването си в Италия – интервю с актрисата Елжана Попова; България – прародина и земя мечта – разговор с Таня Танасова от..

публикувано на 05.09.24 в 12:00

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция иска да се присъедини към БРИКС Турция е подала молба за пълноправно членство в БРИКС и присъединяването ѝ ще се обсъжда на срещата на върха на организацията в Русия през октомври, съобщават българските медии. Ако бъде приета,..

публикувано на 05.09.24 в 10:35
председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

1200 учители не достигат в цялата страна

Новата учебна година ще започне със сериозен недостиг на учители – в София техният брой е около 200, а в останалата част от страната – близо хиляда. Това съобщи пред БНР председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен..

публикувано на 05.09.24 в 09:45