Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалните партньори не се договориха за минималната заплата

Снимка: архив

Работодателите единодушно отхвърлиха предложението на правителството минималната работна заплата за 2021 г. да се уеличи от 312 на 332 евро. Според работодателите увеличението ще задълбочи кризата особено в малките населени места и настояха за замразяване на минималния доход, предаде БТА.

Заради забележки на работодателите и на синдиката КНСБ Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна съгласие и за компенсация от 12 евро на ден за работещите в сфери и дейности, затворени заради пандемията. Получателите на компенсацията над 32000 души трябва да са осигурени на труов договор и заради противоепидемичните мерки да са в неплатен отпуск за срок до 60 дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите продължават и в събота, в планините – интензивни

През следващото денонощие над Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. В събота , 31 август,..

публикувано на 30.08.24 в 19:45

България днес - 30 август 2024 г.

В последния петък на август правим опит да задържим лятото и детството в сърцата си – с музика и теми в "България днес". Пренасяме се под кубетата на най-голямата катедрала на Балканите – храмът "Св. Александър Невски" празнува днес. Но..

публикувано на 30.08.24 в 19:00
Доц. Спас Ташев

Българско сдружение разпространи важно писмо, адресирано до албанската общност в Северна Македония

Писмо-обръщение до албанската общност в Северна Македония и дипломатическите представителства, акредитирани в РСМ и България, разпространи Сдружението "Потомци на бежанци и преселници от територията на Република Северна Македония и приятели"...

публикувано на 30.08.24 в 18:05