Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн честване на 120 г. от рождението на поета и дипломат Георгиос Сеферис

Снимка: архив

Библиотечно-информационният център „Гръцки език и култура“ към Филологическия факултет на Великотърновския университет организира онлайн честване на 120 г. от рождението на поета и дипломат Георгиос Сеферис.

В проявата, която е под патронажа на посланика на Кипър в България Мариос Кундуридис, участваха студенти и преподаватели, както и ученици от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“.

Открита бе и експозиция „Поетът и дипломатът Георгиос Сеферис“. Тя включва табла с моменти от живота и пътуванията на Сеферис, фотографии с лица и екзотични места, запечатани от фотообектива на самия поет. Между тях са вмъкнати стихотворения и текстове на български и гръцки език, пише в. „Труд“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приказки от дъждовна София" представи фотографът Антонио Георгиев във Варшава

В Българския културен център във Варшава беше представена изложбата "Приказки от дъждовна София", посветена на 145-тата годишнина от обявяването на София за столица на България. Фотографиите на талантливия Антонио Георгиев представят..

публикувано на 30.09.24 в 15:40

Изкуството преобразява любими места в центъра на Пловдив

В първите есенни дни жителите и гостите на Пловдив са поканени да си припомнят специални, любими и интересни пространства в центъра на града. Това своеобразно преоткривателство и разпознаване на опитомени от личната емоция и спомените места ще бъде..

публикувано на 30.09.24 в 13:35

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието. Здравка..

публикувано на 30.09.24 в 11:01