Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът изрази съболезнования за кончината на Валери Жискар д’Естен

Валери Жискар д’Естен
Снимка: БГНЕС-архив

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до френския президент Еманюел Макрон по повод кончината на видния политик и държавник Валери Жискар д’Естен, предаде БТА.

„Валери Жискар д’Естен ще остане в паметта ни като една от най-забележителните личности във френската и европейската политика, с неоценим принос за развитието на демокрацията, утвърждаването на гражданските свободи и изграждането на обединена и солидарна Европа“, се казва в писмото на българския президент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45