Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на БНБ Димитър Радев е „Банкер на годината“

Димитър Радев
Снимка: БТА-архив

Управителят на Българска народна банка БНБ Димитър Радев получи голяма награда по случай Денят на банкера. Отличието „Банкер на годината 2020” му бе връчено от главният редактор на в. "Банкеръ" Бистра Георгиева. Гуверньорът на БНБ е награден като признание за присъединяването на България към чакалнята на еврозоната, предаде БНТ.

"Това е признание, което приемам не само в личен план, но и като признание за онова, което целият банков сектор направи през изминалата година. Имам предвид не само влизането в Банковия съюз и във Валутния механизъм, но и всичко това, което извършиха колегите в банковия сектор за преодоляване на последиците от кризата", каза при церемонията управителят на БНБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Данаил се застъпи пред посланика на САЩ за религиозната свобода в Украйна

В сградата на Светия синод българският патриарх Даниил прие посланика на САЩ в България Кенет Мертен, предаде БТА. Срещата е по искане на американския дипломат. Патриарх Даниил е изтъкнал дългогодишното ползотворно сътрудничество между православната..

публикувано на 21.08.24 в 09:30

България иска от ЕС защита срещу прекомерния внос на яйца от Украйна

България иска от Еврокомисията да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца заради прекомерен внос от Украйна, съобщи министърът на земеделието и храните Георги Тахов. На среща с представители на Асоциацията за промишлено..

публикувано на 21.08.24 в 08:37

Подаден е жълт код за горещо време в 8 области на Източна България

В сряда  на запад в страната ще е облачно и дъждовно с гръмотевици. Има условия за градушки. Над Източна България ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 16° и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 27° до 37°, в столицата 27°...

публикувано на 20.08.24 в 19:05