Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са най-добрите в бойните спортове у нас за 2020 година

Снимка: boec.bg

Националната асоциация на бойните спортове (НАСБ) отличи най-добрите състезатели, треньори и спортисти за 2020-та година с най-голям принос за развитието на бойните спортове в страната. Заради противоепидемичните мерки форматът на церемонията беше телевизионен, а статуетките на победителите връчи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

В категорията „Най-добър спортист – мъже“ за 2020 наградата „Златен пояс“ спечели многократният медалист от международни турнири Иван Кръстанов от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Вторият „Златен пояс“ – за най-добър спортист на годината при жените, заслужено отиде при Мария Оряшкова от Българска федерация по самбо, която преди месец спечели рекордната в кариерата си шеста световна титла по самбо.

Голямата награда за треньор на годината спечели Тихомир Тодоров от Българска федерация по ушу, под чието менторство Никола Димитров стана европейски шампион по тай чи за 2020 г.

Снимки: boec.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07