Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутати призовават София и Скопие за компромис

Снимка: Европейски парламент

Над 20 евродепутати от левицата и либералите в комисията по външни работи на Европарламента настояват Съвета на ЕС да одобри преговорната рамка за Северна Македония и Албания. Евродепутатите, сред които и българският представител и докладчик за Северна Македония Илхан Кючюк призовават заинтересованите страни да намерят решение и преговорите да започнат преди края 2020 г., предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова.

От българска страна заявиха за БНР, че позицията на София не е променена и подкрепя започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС, но при определени условия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Александар Николоски

Остри реакции в България, след като вицепремиерът на РСМ нарече българите "нецивилизовани"

От БСП настояват Министерството на външните работи да извика посланика на Република Северна Македония у нас за обяснение по повод коментари на вицепремиера Александър Николоски. В телевизионно интервю той е нарекъл българите "нецивилизовани" и..

публикувано на 18.09.24 в 16:51

Немски журналисти се запознаха с красотите на Южна и Централна България

Петима немски журналисти, представители на водещи туристически медии, посетиха емблематични дестинации в Южна и Централна България в опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма между 8 и 13 септември. Акцент в обиколката бе поставен върху..

публикувано на 18.09.24 в 15:21

Египетска компания ще преобрази емблематичния за София Централен универсален магазин

Египетската компания "Антика уърлд" ще представи днес архитектурен проект за реконструкцията на Централния универсален магазин в центъра на София. Компанията ще се захване с преобразяването и управлението на една от емблематичните за българската столица..

публикувано на 19.09.24 в 06:35