Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трябва връщане към устоите на договора за приятелство и добросъседство

Снимка: БГНЕС

София и Скопие трябва да се върнат на масата на преговорите и към устоите на договора с понятието „обща“, а не да се вторачваме в краткосрочния хоризонт до март, каза пред програма „Хоризонт“ на БНР евродепутатът Илхан Кючюк.

За да намерим решение, трябва да се върнем към договора за приятелство и добросъседство и да преодолеем нарушеното доверието в договора, смята Кючюк, който е докладчик за Северна Македония в Европейския парламент. „Трябва да намерим начин радикалният, крайният македонизъм да бъде смирен в рамките на общия диалог между двете държави“, коментира евродепутатът в предаването „Преди всички“.

Цялото интервю на български език може да се чуе ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

300 военнослужещи на Фестивала на военните духови оркестри в Горна Оряховица

Горна Оряховица ще бъде домакин на Преглед на любителското творчество и Фестивал на военните духови оркестри на Сухопътните войски. От 18 до 20 септември в Летния театър в града с начален час 16.00 ч. среща ще си дадат военни формации и изпълнители от..

публикувано на 18.09.24 в 07:30

Kalimera Vratsa - във Враца започва фестивал, посветен на Гърция

Гръцката певица Ирини Пападопулу ще изнесе концерт тази вечер от 19.30 ч. на панаирната сцена пред стадион "Христо Ботев" във Враца. Събитието е в рамките на 135-тото издание на Врачанския есенен панаир и част от програмата по инициативата Kalimera..

публикувано на 18.09.24 в 07:10

Ще е топло и облачно с валежи в Предбалкана и югозападните масиви

В сряда  ще има разкъсана облачност, след обяд и значителна. Главно в Предбалкана и масивите в Югозападна България ще има слаби превалявания. Минималните температури ще са между 8° и 16°, в София 10°. Максималните ще са от 21 до 26° в Русе, в столицата..

публикувано на 17.09.24 в 19:05