Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ски курортите се правят резервации от Сърбия, Гърция и Турция

Снимка: БГНЕС

През този зимен сезон България ще разчита на вътрешния туризъм, както и на туристи от балканските страни. Това каза пред журналисти в ски курорта Пампорово министърът на туризма Марияна Николова, предаде БТА.
 
Николова е там, за да се убеди на място, че в курорта се спазват противоепидемичните мерки. Тя заяви, че резервациите за ски сезона досега са около 30%, като тези от Великобритания са отменени. Николова посочи, че ски курортите ни вече имат резервации от сръбски, гръцки, турски и македонски туристи. По нейна оценка около 80% от бранша е спасен от фалити, благодарение на приетите мерки за подпомагане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45