Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северен Рейн-Вестфалия въвежда ковид-тест за идващите от България

Снимка: архив

Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия изисква задължителен тест за коронавирус за пристигащите от България, съобщи българското външно министерство.

Според генералното консулство във Франкфурт на Майн тестването се извърши чрез бърз тест или PCR до 24 часа преди влизане във федералната провинция или веднага след това, но не по-късно от 24 часа след пристигането. Избралите PCR тест остават под карантина до излизане на резултата. Правилото не важи за транзитно преминаващите, посещения на роднини, транспорт на стоки, пътуване на дипломати при престой по-малко от 48 часа и редовни пътувания на трансгранични работници. За пристигащите от България, се изисква и онлайн регистрация преди пътуването на интернет адрес: https://www.einreiseanmeldung.de.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БНР и БАН ще си сътрудничат за популяризирането на издания за сънародниците ни зад граница

Българското национално радио и Българската академия на науките подписаха Меморандум, на основата на който ще си сътрудничат и осъществяват съвместни инициативи за популяризиране на научните дейности и изследвания на академията. Документът беше..

публикувано на 12.09.24 в 15:38

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00