Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

88 софиянци ще празнуват стогодишен юбилей през Новата година

Снимка: архив

Навършващите един век в София ще бъдат двойно повече през Новата година в сравнение с предходната, съобщиха от Столичната община. Докато през м.г. 49 души са достигнали столетие, сега 88 жени и мъже ще бъдат зарадвани със 100 свещички върху тортата.
 
Първата рожденичка за годината се оказа Виолета Каменова Скобелева, родена на 1 януари 1921 в Лом. Дамата получи поздравителен адрес, плакет с герба на столицата и цветя от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Столетницата пристига в София през 1945 г. и работи в билетния център на Столичния електротранспорт. По професия икономист, тя неведнъж е била отличавана за изрядната си дейност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00