Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

95% от чуждестранните компании с инвестиции в България са готови да ги разширят

Снимка: архив

Проучванията на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и партньорски бизнес организации показват, че 95% от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България, са готови да ги разширят. Това е съобщил председателят на палатата Цветан Симеонов по време на уебинар за развиване на бизнес в България по инициатива на Световния търговски център Леуварден, Нидерландия, съобщиха от работодателската организация.

Симеонов е акцентирал върху положителните характеристики на българската икономическа среда и е подчертал, че нетолерантността към корупцията в страната нараства и критиките от ЕС срещу този недостатък намаляват.

Посланикът на Нидерландия в София Беа тен Тъшър е подчертала пред над 50-те холандски компании участници в събитието, че инвестициите на редица компании от Нидерландия в нашата страна са много успешни. Тя е обърнала специално внимание на селското стопанство и е дала допълнителна информация на фирмите с интерес в тази област.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Гласувай трудно" за незрящи

Много трудности срещат в придвижването и в бита си хората с двигателни и зрителни увреждания в България. Но освен чисто физически, пречките се оказват и на ниво достъп до информация и административно обслужване. Дори в изборния ден, когато всички..

публикувано на 27.10.24 в 09:20

Да бъде политически представен – безнадеждната надежда на българския избирател

На прага на поредните предсрочни парламентарни избори, умората на българските граждани от управленската безнадеждност е видима. Такава изглежда има и на политическия терен – доказателство е изключително вялата предизборна кампания. Срещите с кандидати..

публикувано на 27.10.24 в 08:25

България отново пред изборните урни

Българите избират днес 240 народни представители, които ще влязат в 51-вото Народно събрание.  За участие в изборите са регистрирани 19 партии и девет коалиции.  4858 кандидати - 3480 мъже и 1378 жени, ще се борят за място в парламента...

публикувано на 27.10.24 в 07:10