Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството ни в Канбера вече издава временни паспорти дистанционно

Посолството на Република България в Канбера
Снимка: bulgarianembassycanberra

Посолството на Република България в Канбера предоставя възможност на българските граждани да придобият български временен паспорт с валидност 360 дни от издаването му. Не е задължително кандидатите да се явяват в консулската служба.

Желаещите да се възползват от облекчението, трябва първоначално да изпратят по мейл копия от необходимите, за издаването на паспорта, документи. След уточняване от Посолството на всички детайли, кандидатите за паспорт трябва да изпратят на хартиен носител, по пощата, необходимата документация, заедно с документ от превод на такса от 90 AUD, на банковата сметка на посолството ни. Кандидатите трябва също така, да предоставят номера на мобилния си телефон, на който ще се проведе видео разговор с посолството ни.

Гражданите ще получат временния си паспорт по пощата на посочения от тях адрес.

Подробности може да прочетете –ТУК :

Съставил : Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В село Свирачи ще има събор на потомците на малоазийските българи

С тридневен събор жителите и гостите на ивайловградското село Свирачи ще отбележат 110 години от завръщането на малоазийските българи. Събитието се провежда през 5 години, съобщи за Радио Стара Загора ръководителката на местната фолклорна група Тянка..

публикувано на 21.08.24 в 11:29

Изложба представя "Древните съкровища на България“ в Стокхолм

Документалната изложба "Древните съкровища на България" - част от програмата "Пътуващи експозиции" на Държавния културен институт към министъра на външните работи, е изложена на оградата на посолството на България в Стокхолм. Партньори на проекта на ДКИ..

публикувано на 20.08.24 в 14:11
Снимка: Българско дружество „Кирил и Методий“ , Комодоро Ривадавия

Българите в Аржентина ще се представят в панаир на чуждестранните дружества

Българското дружество "Кирил и Методий" в град Комодоро Ривадавия, провинция Чубут, Аржентина, започна подготовка за своето кулинарно представяне по време на Панаира на чуждестранните дружества, който ще се проведе между 13 и 15 септември 2024 г...

публикувано на 20.08.24 в 10:30