Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българо-германският стокобмен за 2020 г. е 8 млрд. евро

Снимка: архив

Въз основа на най-доброто постижение в сферата на стокообмена с Германия, който през 2019 г.възлезе на 8,5 млрд. евро, прогнозата за 2020 г. е за спад от около 6%. Общата стойност на търговията между България и Германия ще е 8 млрд. евро. Тези 500 млн. не са толкова драматични, каза д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.
"Ако германският внос намалява, то нашият износ към Германия запазва темпа си и се очаква България да приключи 2020 г. с  положително търговско салдо. Това е изключително добра новина за страната, защото се е случвало само два пъти в историята - през 1942 и 2013 г., коментира Митков пред Bloomberg TV Bulgaria.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07