Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия – в Топ-3 на инвеститорите в България

д-р Митко Василев
Снимка: facebook/ahkbulgarien

По данни на БНБ за периода януари-ноември 2020 г. България е привлякла 141,1 млн. евро преки немски инвестиции. Така Германия попада в Топ 3 на страните с най-големи нетни потоци по преки инвестиции в страната, изпреварвана единствено от Нидерландия и Австрия. Това каза пред Economy.bg д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.

По данни на германската федерална статистическа служба за периода януари-ноември 2020 търговията бележи очакван спад заради пандемията (с около 3% спрямо същия период на 2019 г.). България е изнесла стоки на стойност 4,24 млрд. евро за Германия, а вносът възлиза на 3,32 млрд. евро.

Тази година за 17-и пореден път ще бъде връчена Наградата на германската икономика на компании, допринесли за развитието на германо-българските икономически отношения през предходната година. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да стигне до похитените българи от Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева е в град Сана, Йемен, като целта ѝ е да стигне до пристанищния град Ходейда на Червено море. Там се намира корабът Galaxy Leader с похитените от хутите българите – капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил..

публикувано на 18.09.24 в 17:21
Александар Николоски

Остри реакции в България, след като вицепремиерът на РСМ нарече българите "нецивилизовани"

От БСП настояват Министерството на външните работи да извика посланика на Република Северна Македония у нас за обяснение по повод коментари на вицепремиера Александър Николоски. В телевизионно интервю той е нарекъл българите "нецивилизовани" и..

публикувано на 18.09.24 в 16:51

Немски журналисти се запознаха с красотите на Южна и Централна България

Петима немски журналисти, представители на водещи туристически медии, посетиха емблематични дестинации в Южна и Централна България в опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма между 8 и 13 септември. Акцент в обиколката бе поставен върху..

публикувано на 18.09.24 в 15:21