Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Австралия Цветана Пиронкова ще играе срещу Серина Уилямс

Снимка: архив

Цветана Пиронкова направи обрат и се класира за третия кръг на WTA 500 тенис турнира в Мелбърн Yarra Classic Valley Classic. Спортист №1 на България победи деветата в схемата Дона Векич от Хърватия след 1:6, 6:4, 6:2 след час и 51 минути игра, предаде БГНЕС.

Американката Серина Уилямс официално застана на пътя на Цветана Пиронкова в турнира. Уилямс преодоля с 6:1 и 6:4 представителката на домакините от Австралия Дария Гаврилова и се класира за третия кръг. 39-годишната американка, която в момента е 11-а в класацията на WTA, има пет победи в пет изиграни мача срещу пловдивчанката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ПП внася проектозакон за отмяна на определението за нетрадиционна сексуална ориентация

“Продължаваме промяната” ще внесе през следващата седмица проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, с който да бъде отменено наскоро приетото определение за нетрадиционна сексуална ориентация. Гласуваните текстове забраняват..

публикувано на 23.08.24 в 08:53
An image from the exhibition

Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната - фотосвидетелства от Украйна

Пет серии фотографии показват ужасите на войната в украинския град Миколаев. Експозицията "Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната" ще бъде представена в рамките на 11-ия фестивал "ФотоФабрика" днес от 19.00 ч. и ще може да бъде разгледана до..

публикувано на 23.08.24 в 06:30

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15