Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френският посланик заведе „посланика за един ден“ в научен институт

Снимка: bas.bg

Посланикът на Франция Флоранс Робин посети Института по микробиология в София заедно с Венета Саляхетдинова - десетокласничка от Благоевград, победител в конкурса "Посланик за един ден".

Те разгледаха лабораториите по "Имунология", "Вирусология" и Лабораторния център "Пастьор", в които се правят изследвания за противодействие срещу пандемията от Covid-19, предаде БТА.

В института се разработват два проекта, финансирани от Института "Пастьор" в Париж. Проектът "VacciNanoCor" с ръководител проф. Андрей Чорбанов разработва българска ваксина срещу SARS-Cov-2. Другият проект "m6A_RAIAV" изследва социално-значими болести като ревматоиден артрит и грип.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

България днес - 11 септември 2024 г.

В „България днес“ ви срещаме с едни активни, млади и успешни българи, които още от ученическите си години са научили, че тайната на успеха е да не спираш да искаш да се развиваш. Калоян Миладинов, Огнян Разсадов, Филостратос Титопулос и Александър..

публикувано на 11.09.24 в 19:00