Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

63 държави разрешават провеждането на парламентарния вот на тяхна територия

Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи е получило съгласието на 63 държави за провеждане на парламентарните ни избори на тяхна територия на 4 април т.г., съобщават от МВнР. Сред тях са САЩ, Великобритания, Нидерландия, Швейцария, Русия, Бразилия, Япония, Сърбия, Турция.

Всички те поставят изискването вотът да премине при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в съответната държава. Заради коронавируса някои от страните дават съгласие изборите да се проведат само в задграничните ни представителства, докато други допускат да се гласува и извън тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици в Рим съживяват паметта за първото българско училище в Чипровци, създадено през 1624 г.

Едно необичайно откриване на новата учебна година направиха учениците и учителите от българско училище "Асен и Илия Пейкови" в Рим и Флоренция.  На събитието присъстваха посланикът на България в Италия Н.Пр. Костадин Коджабашев, както и Монсеньор..

публикувано на 16.09.24 в 15:05

Започна учебната година за българското училище в Истанбул

Училищният звънец призова на 14 септември над 65 ученици и преподаватели в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. В Българската екзархия, където се помещава единственото българско училище в мегаполиса се проведе тържество за..

публикувано на 14.09.24 в 17:16
Райна Манджукова

"Сърцето на другата България" – документален филм за една малка агенция с голяма мисия

През есента на 1 9 92 година ,  с постановление  на М инистерския съвет в България е учред ена А генция за българите в чужбина , която да координира държавната политика спрямо сънародниците ни по света . Първият председател,..

публикувано на 11.09.24 в 15:30