Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70% от работещите дистанционно не искат да се връщат в офиса

Снимка: архив

Предстои нова сериозна дискусия – за връщането на хората в обичайна работна среда. Както е било трудно преминаването от офис среда към работа от разстояние, така ще е сложно и адаптирането наново в традиционна среда, тъй като работниците са изградили други навици. Това казва в интервю за БТА националният секретар на КНСБ и експерт по трудово право Тодор Капитанов. Според проучване на Eurofound, процентът на работещите от вкъщи в България през пандемията е нараснал до 30%, а през 2017 г. е бил 3-5%. „Пандемията ускори процесите, наблюдавани от 10 години“, казва Капитанов.
 
Анкети на фирмите показват, че 70% от служителите не искат да се връщат в офиса. Засега не е ясно дали отговорите са свързани само с пандемията и страха от заразяване, или са резултат от новите навици, коментира експертът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатни учебници за всички български училища

Учебната 2024/2025 година ще е първата от десетилетия насам с безплатни учебници за всички ученици. По информация на БТА са одобрени 509 броя учебници и учебни комплекта по общообразователните предмети за учениците от 1 до 12 клас. Учебниците от втори до..

публикувано на 16.09.24 в 12:39

Министърът на образованието Галин Цоков приветства ученици, учители и родители за новата учебна година

По повод първия учебен ден служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков отправи поздрав към директорите, учителите и педагогическите специалисти в образователните институции, първокласниците и учениците, и към родителите. Наричайки деня..

публикувано на 16.09.24 в 12:31

"За“ или "против“ мобилните телефони – отворен въпрос в българското училище

Броени дни преди началото на новата 2024-2025 учебна година се прокрадна идеята за пълна забрана на мобилните телефони в училище. Основните мотиви за подобно решение са ниската успеваемост в училище, разсеяността на учениците и най-вече пагубните..

публикувано на 16.09.24 в 08:10