Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канада даде съгласие за разкриване на още две избирателни секции за изборите в България

Снимка: Посолството на България в Отава

Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 4 април Канадското правителство даде съгласието си за откриване на още две избирателни секции в Монреал (Грийнфилд Парк и Кот де Неж). За тях посолството на България в Отава отправи молба за промяна на първоначално подадените адреси, във връзка с възникналата сложната епидемична обстановка. На българското дипломатическо представителство е съобщено още, че се дава съгласие и за промяна (по предложение от организатора на място) на местоположението на избирателната секция във Вон.

С това Канада дава съгласие за откриване на нейна територия на всичките 13 избирателни секции, поискани от посолството във връзка с изборите.

Канадската страна отбелязва, че в зависимост от епидемичната обстановка съществува вероятност гласуването на място да не се състои по план.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47

България е представена в туристическо изложение във Франция

България ще участва в започващото днес Международно туристическо изложение “Интернешънъл Френч Травъл Маркет“ (International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2024”, което ще продължи до 19 септември. Участие на информационния щанд на страната ни, който..

публикувано на 17.09.24 в 06:10