Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световното първенство по драконови лодки през 2025 година ще се състои в Русе

Снимка: архив


Надпреварата на Международната федерация по кану-каяк ще се състои в езерото на лесопарка "Липник" край дунавския град Русе. В събитието ще вземат участие повече от 4000 състезатели и над 10 000 гости от страната и чужбина, заявиха от общинската управа.

Русе е с дългогодишни традиции в развитието на водните спортове. На територията на спортната база в Лесопарка, разположен на 10 км. от града, се развива състезателна спортна дейност - кану-каяк, академично гребане, корабомоделизъм, спортен риболов, триатлон и пр.. През последните години Лесопаркът се превърна в арена и за реалити спортни формати.  Местността се използва от жителите на крайдунавския град не само за масов спорт, но и за риболов, отдих и съзерцание на красивите гледки.

Във връзка с домакинството на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г., предстои изготвяне на проект за  подобрение на спортната база и обособяване на спортно селище за състезателите.

Съставил : Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

Откриха обновения ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия

Граничният контролно-пропускателен пункт "Калотина" на границата със Сърбия вече е обновен и е с близо 30% повишена пропускателна способност за леки автомобили. Той разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с..

публикувано на 01.10.24 в 18:53

Подкрепете своя фаворит за "Будител на годината"

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?" С този въпрос Българското национално радио се обърна към аудиторията. От посочените личности, заслужаващи званието "будител" жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел..

публикувано на 01.10.24 в 14:25