Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 дни вкъщи, 3 дни в офиса - новият стил на работа, създаден в пандемията

Снимка: Ани Петрова

Хибриден модел, съчетаващ 2 дни работа от вкъщи и 3 дни в офиса седмично, смята да прилага българският бизнес и занапред. Това са заявили 79% от 250 български компании от 13 различни сектора, участвали в проучване на Leadership Support, цитирано от "24 часа".

Изследването, проведено в края на 2020 г., се отнася до организацията на работа в условията на пандемия. При 62% от фирмите служителите са получили по-добър баланс между професионален и личен живот, близо 80% от организациите посочват, че продуктивността им се е повишила, а 46% от анкетираните компании посочват, че са се подобрили IT уменията на служителите им.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05

Предстои леко захлаждане и краткотрайни валежи с гръмотевици

След полунощ  ще се изясни над по-голямата част от страната, като по-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици. Във вторник, 27 август, до обяд над повечето райони ще преобладава..

публикувано на 26.08.24 в 19:45

България днес - 26 август 2024 г.

В „България днес“ на 26 август говорим за горските пожари и безводието на лятото 2024 година у нас. Природните стихии застрашават не само живота и нормалния бит на хора, но и са сериозна предпоставка за промени в биоразнообразието на..

публикувано на 26.08.24 в 19:00