Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да променят избирателните протоколи

Снимка: архив

Централната избирателна комисия - ЦИК няма да променя протоколите, защото в тях няма нито един ред, който да не съответства на Изборния кодекс. Това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева по повод критиките за сложността на протоколите. Числата са много, но няма как без тази информация да съществува секционния протокол, отбеляза Цанева. Другият говорител на ЦИК Димитър Димитров подчерта, че те ще се опитат да улеснят работата на секционните комисии по попълване на протокола, предаде БТА.

Цанева съобщи, че до момента в ЦИК са регистрирани 4 социологически агенции за проучвания и 22 наблюдателските структури с 1835 наблюдатели. Регистрирането на наблюдателите ще продължи до деня за размисъл.

Общо 465 е окончателният брой на секционните избирателнти комисии в чужбина, назначени от ЦИК, съобщи Цанева. Предложението от страна на българските общности за включване на техни представители не е възможно, защото съставът на комисиите е вече назначен, допълни тя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сънародници от Комодоро Ривадавия дефилират в традиционни български носии

Българското дружество “Кирил и Методий” от аржентинския град Комодоро Ривадавия се включва в панаирното дефиле на фестивала “Експо Турисмо” на 11 август, съобщиха от настоятелството на българското сдружение. На дефилето под мотото “Разходка по света с..

публикувано на 10.08.24 в 16:11
Снимка: Българско училище „Д-р Стамен Григоров“ - Женева

Българско училище в Женева празнува 40 години с конкурса "Приказки за киселото мляко"

Тазгодишното издание на конкурса "Приказки за киселото мляко" е посветено на 40-годишнината на Българското училище " Д-р Стамен Григоров" в Женева. Основната идея на конкурса е да стимулира творческия потенциал на всички родолюбиви..

публикувано на 10.08.24 в 09:05

Деца от общностите ни зад граница пресъздадоха чрез изкуство любимите си места в България

Близо хиляда деца от повече от 20 страни откликнаха на призива на Изпълнителната агенция за българите в чужбина с думи, четка или песен да разкажат за своето любимо място в България – там, където се чувстват най-щастливи. Пресъздавайки красотата на..

публикувано на 08.08.24 в 10:55