Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще има две газови борси

Снимка: архив

Едва проходила държавната газова борса „Газов Хъб Балкан“ в България се сдоби с конкурент, предаде 3e-news.net. Това става ясно от решения на Комисията за енергийно и водно регулиране, взети на закрито заседание. Едното от решенията се отнася до лицензирането на държавната газова борса „Газов Хъб Балкан“за „организиране на борсов пазар на природен газ“.

Другото аналогично решение се отнася за частната „Българска енергийна търговска платформа“. Двете газови  борси ще работят през една и съща платформа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще е топло и облачно с валежи в планините

В петък  ще е облачно, сутринта в низините и мъгливо. На места ще има валежи, в югозападните масиви и в югоизточните райони ще са интензивни. Минималните температури ще са между 10° и 16°, в София 12°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е..

публикувано на 19.09.24 в 19:05

България днес - 19 септември 2024 г.

В "България днес" на 19 септември ви запознаваме с конкурса "Екообщина" –инициатива на френското посолство в България и Френския култ институт, която се стреми да открои добрите, устойчиви практики в градска среда. За него и за различни екологични решения..

публикувано на 19.09.24 в 19:00
Македонският вицепремиер Александър Николски

В България искат оставката на македонския вицепремиер Александър Николски

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за оставка на македонския вицепремиер Александър Николоски заради обидите му към България: "Ние ще направим всичко необходимо в Европейската народна партия да знаят какво са говорили и защо е нашето категорично..

публикувано на 19.09.24 в 12:14