Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се обнародването на указа за свикване на новото 45-о Народно събрание

Снимка: БГНЕС

Очаква се днес в извънреден брой на Държавен вестник да бъде обнародван президентският указ за свикване на първото заседание на новоизбраното 45-о Народно събрание на 15 април 2021 г. Указът беше подписан вчера от президента Румен Радев.

След свикването на първо заседание предстои президентът да проведе консултации с парламентарно представените партии. След това държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група – тази на ГЕРБ/СДС. 

Ако ГЕРБ/СДС не успее да състави правителство, президентът ще връчи проучвателен мандат на втората по численост партия - „Има такъв народ“.

Ако и тя не успее да състави правителство, президентът предоставя възможност за формиране на кабинет на парламентарна група по свой избор, предаде репортерката ни Мира Стефанова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"За“ или "против“ мобилните телефони – отворен въпрос в българското училище

Броени дни преди началото на новата 2024-2025 учебна година се прокрадна идеята за пълна забрана на мобилните телефони в училище. Основните мотиви за подобно решение са ниската успеваемост в училище, разсеяността на учениците и най-вече пагубните..

публикувано на 16.09.24 в 08:10

Фолклорни състави, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция на фестивал в Созопол

Над 10 фолклорни състава, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция ще се съберат на фестивала "Балкантеа" в Созопол, който ще се проведе от 16 до 18 септември.  Събитието ще бъде открито от кмета на Созопол Тихомир Янакиев в Летния театър..

публикувано на 16.09.24 в 07:30

Определят линията на бедност за България за 2025 г.

На заседание днес Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика...

публикувано на 16.09.24 в 05:40